Matematik Bölümü "Dünya Matematik Günü"nü Kutladı

Dünyanın birçok yerinde Pi Günü olarak kutlanan 14 Mart, geçtiğimiz yıl UNESCO tarafından "Dünya Matematik Günü" olarak ilan edildi. Geçtiğimiz yıl bölümümüz, 14 Mart gününü Dünya Pi Günü olarak güzel bir programla kutlamıştı. Bu yıl yenilenmiş formatı ile Dünya Matematik Günü 14 Mart'ın haftasonuna denk gelmesi sebebiyle 9 Mart günü kutlandı. Matematik Topluluğu öğrencilerinin girişimleri ile hazırlanan program öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.
Programa Sayın Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Figen ÖKE’nin güzel temennileri ve teşekkürleri ile başlandı. Konuşma yapmak üzere bölümümüze davet edilen Kırklareli Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ÇALIŞKAN’ın “Matematik Mantığı ve Yorumlar “ adlı sunumu dinlendi. Kısa bir ara verilerek katılımcılara ikramda bulunuldu. Programın devamında Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Doktora Öğrencisi Gökhan GÖKGÖZ’ün “Uygarlığın Gelişiminde Matematik” adlı sunumu dinlendi. Ardından eğlenceli fakat bir o kadar da dikkat isteyen, içinde genel kültür ve matematik sorularının bulunduğu Kahoot oyunu oynandı ve birinci olan öğrencimize hediyesi verildi. Daha sonra bölümümüz öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Yasemin ÇENGELLENMİŞ’in “Matematiğin Büyülü Dünyası” adlı sunumu ve bölümümüz lisans öğrencisi Sinan Uysal’ın “Kodlamadaki Sırlar” adlı sunumu dinlendi. Program daha önceden duyurusu yapılan bir kısa video yarışması ile sonlandırıldı ve yarışmayı kazanan öğrencimize hediyesi verildi.
Etkinliğimize katılan değerli hocalarımız ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bu içerik 09.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 840 kez okundu.