19. Uluslararası Geometri Sempozyumu Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Matematik Bölümü ve Geometriciler Derneği tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Geometri Sempozyumu 27-30 Haziran 2022 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sempozyumun açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Düzenleme Kurulu Başkanı Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölüm Bşk. Prof. Dr. Figen Öke böyle etkinliği gerçekleştirdikleri için heyecanlı, mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti ve uzun yıllardır devam eden böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Açılış töreninde Geometriciler Derneği’nin  Başkanı Sakarya Üniv. Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Tosun, Trakya Üniversitesi T. Ü Fen Fak. Dekan Yrd. Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan,  T. Ü. Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptıkları konuşmalarda sempozyumun düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti belirttiler ve sempozyumun verimli geçmesi dileklerini dile getirdiler. Sempozyumun açılış törenine, T.Ü. Fen Bil. Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Rıza Ferhat Karabulut ve Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Aksoy da katıldı. Açılış konuşmalarının ardından törene T. Ü. Konservatuvarı öğrencilerin gerçekleştirdiği kısa müzik dinletisi ile devam edildi.

           Açılış töreninin ardından toplantı oturumlarına geçildi.

           Sempozyuma Avusturya, İspanya, Brezilya ve diğerleri Türkiye’den olmak üzere toplam 6 davetli konuşmacı katıldı.

           Hem yüz yüze hem online olarak düzenlenen sempozyumda 5 farklı salonda sunumlar gerçekleştirildi. 81 tanesi yüz yüze olmak üzere toplam 110 bildiri sunulan sempozyuma İspanya, Hollanda, Brezilya, Avusturya ve Türkiye’den toplam 120 kişi katıldı ve geometride güncel çalışmalar tartışıldı.

           İkinci günün sonunda, kısa bir nefes farkındalık etkinliğinin ardından katılımcılar için Trakya Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gala yemeği organize edildi.

           29 Haziran Çarşamba, sempozyumun üçüncü gününde ise  konuşmacıların sunumlarının ardından kapanış töreni düzenlendi. Kapanış töreninde konuşan Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Figen Öke başarılı ve verimli geçen sempozyum için tüm emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Geometriciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun ile Geometriciler Derneği üyesi, Namık Kemal Üniv. Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Ergüt yaptıkları konuşmalarda sempozyumdan ve düzenleme komitesinin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti vurguladılar. Söz alan katılımcılar da sempozyum hakkında güzel izlenimleri olduğunu ve mutlu ayrıldıklarını belirttiler.

           Kapanış töreninin ardından Edirne’nin II. Bayezit Külliyesi-Sağlık Müzesi’ne tanıtım gezisi düzenlendi. 30 Haziran sempozyumun son gününde ise katılımcılara Edirne gezisi gerçekleştirildi.
Resim

Ek Resimler
Bu içerik 30.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 191 kez okundu.